Kirjoitettu 5.1.2020

Joensuun Perussuomalaisten järjestäytymiskokous 5.1.2020

 

Kokouksessa valittiin yhdistyksen toimihenkilöt vuodelle 2020:

Puheenjohtajana Esa Härkönen, varapuheenjohtaja Kari Surakka, sihteeri Outi Mara, taloudenhoitaja Visa Redsven, tapahtumavastaava Eero Bogdanoff.

Muut hallituksen jäsenet:

Teemu Arponen, Veijo Oinonen, Raija Tofferi ja Esko Parkkonen.

 

Kirjoitettu 24.11.2019

Pohjois-Karjalan piirin syyskokous valinnat 23.11.2019

Pohjois-Karjalan perussuomalaisten syyskokouksessa Kontiolahdella 23.11.2019.valittiin piirille puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet sekä henkilökohtaiset varajäsenet.

Piirin puheenjohtajana v.2020 jatkaa Marko Koskinen. Piirin hallitukseen valittiin syyskokouksessa 19 jäsentä. Kaikki valinnat olivat yksimielisiä.

Joensuusta valituksi piirihallitukseen valituiksi tulivat vuodelle 2020 Eero Bogdanoff, Kari Surakka, Outi Mara ja Esa Härkönen. Järjestäytymiskokouksessa tammikuussa valitaan muut piirin toimihenkilöt.

Piirikokouksen kannanotossa esitetään suuri huoli hallituksen maaseutua kurjistavasta politiikasta. Polttoaineiden jatkuva hinnan korottaminen saattaa kokousväen mielestä maaseudulla asuvat ihmiset talousahdinkoon ja lisää huolestuttavasti maaltapakoa.

 

 

Kirjoitettu 7.10.2019

Joensuun Perussuomalaiset ry syyskokousvalinnat 5.10.2019

Joensuun Perussuomalaiset ry valitsi syyskokouksessaan 5.10 uuden hallituksen vuodeksi 2020.

Puheenjohtajaksi valittiin Esa Härkönen. Hän toimii Joensuun perussuomalaisten puheenjohtajana 5.10.2019 alkaen.

Hallituksen jäseniksi valittiin Veijo Oinonen, Eero Bogdanoff, Kari Surakka, Teemu Arponen, Visa Redsven, Outi Mara, Raija Tofferi ja Esko Parkkonen.

 

Kirjoitettu 18.4.2019

Pääsiäinen kansanedustajana – työt alkaa

Kiitos kaikille Teille jotka halusitte minut. Hyviä ehdokkaita oli paljon. Toive oli saada Suomi Takaisin. Puolueen menestys oli huikea, ja aika vähälle huomiolle on jäänyt sen, että Savo-Karjalassa nousimme nollasta kolmeen. Oli se silti yllätys, itselleni.

Haluan tässä hehkuttaa, meidän #joukkuepeliä ja erityisesti vaalipäälikkö Sampsa Jääskeläistä. Lähtöjä on on ollut yli kolmesataa. Politiikka on on pitkäjänteistä työtä. Vaikka nostoina, Pielaveden muikkuvestivaalit, Varpaisjärven maalaismarkkinat (terveisiä Annelle), ja Kuopion torin (terveisä Jaakolle Siilinjärvelle). Miedän työ, on puoluetyötä. Pyrimme nostamaan puoluekannatusta. Yhteistyöllä siis satojen ihmisten yhteistyöllä tämä on tehty.

Onnittelen tässä myös Nilsiän Minna Reijosta, Outokummun Sanna Antikaista, tulevia työtovereita. 5748 ääntä, on valtava potti. Eikä itsellä ollut kuin yksi. Koen sen niin, että: Vastuu Teidän, minun työnantajien asioista on valtava. Saan paljon puheluita, viestejä. Ihmiset uskaltaa nyt näyttää ”persuuntumisensa” sen mitä ovat mieltä. Kannustan Teitä: Vain sillä että informaatio liikkuu molempiin suuntiin, saadaan hyvää kehitystä. 0400-179400, jussi@nulljussiwihonen.fi

Tiedoksi niille paikallisyhdistysten puheenjohtajille jotka vielä eivät ole ottaneet yhteyttä, kansanedustajan saa käymään vaalipiirin alueen tilaisuuksissa. Tulemme hyvin mielellään ja isommallakin porukalla, omalla joukkueella. Nöyrä Kiitos kaikille.

Hyvää Pääsiäistä 🙂

Ps. Eduskunta kokoontuu ma 23.4 – työ alkaa…

Kirjoitettu 19.3.2019

Pyöräilyn ehdoilla – kannatamme yksityisautoilua

Kirjoitus on julkaistu Sanomalehti Karjalainen 19.03.19 B 5

Kirjoitettu 6.3.2019

Aimo Salonen: Aika veli- ja siskokultia

Aika veli- ja siskokultia

Menkääpä joskus huviksenne seuraamaan Joensuun kaupunginvaltuuston kokousta.

Mahdollista toki on, että osutte sinne puuduttavan tylsänä iltana, jolloin siellä ei tapahdu mitään, ja jolloin tekisi mieli alkaa huudella ohjeita siitä, miten keskustellaan:

–  Älä hoe itsestäänselvyyksiä.

–  Ota puheestasi löysä jorina pois ja mene suoraan asiaan.

–  Älä ala muistella sitä, kuinka tätä samaa asiaa käsiteltiin jo silloin, kun aloitit paikallispoliitikon urasi.

–  Värikäs ilmaisu piristää, mutta ei kannata yrittää olla väkisin vitsikäs. Emme me kaikki ole huumorimiehiä tai -naisia.

–  Älä toista sitä, mitä kaveri on jo sanonut, vaan reagoi kaverin sanomaan ja vie keskustelua eteenpäin.

YouTubestakin kokouksia voi seurata, mutta silloin olet kameran valitseman näkymän orja. Sanat ovat tärkeitä, mutta paljon paljastavat myös kamerakuvan ulkopuoliset ilmeet, eleet, hymähdykset ja tuhahdukset.

Tulkinnoissa auttaa, jos tietää esiintyjien taustat ja keskinäiset suhteet. Perussuomalaisten ryhmässä esimerkiksi on ilmiselvää, että Jussi Wihonen on ottanut oppi-isän roolin vieressään istuvaan Asseri Kinnuseen nähden ja Kinnunen on oppipoikana innokas.

Toissa maanantaina olisin voinut vaikka lyödä vetoa, että kaksikko teki tahallisen provokaation, kun joku alkoi puhua työperäisen maahanmuuton merkityksestä.

Wihonen katsoi Kinnuseen, hymyili ja näytti peukkua alaspäin. Kinnunenkin näytti peukkua alaspäin ja hymyili. Sitten kummatkin painoivat puheenvuoropyyntönappia lähes yhtä aikaa.

Kinnunen totesi omassa puheenvuorossaan, että maahanmuuton sijasta osaavan työvoiman tarve pitäisi hoitaa syntyvyyttä lisäämällä. Salin vasemmalta laidalta kuului tyrmistyneitä ääniä.

Oppi-isä ja -poika näyttivät hihittelevän.

Kokoomuksesta oli tällä kertaa paikalla varavaltuutettu Timo Elo ja nuorisoketjulainen Jenna Hattunen reagoi vasemmistoliiton Alia Dannenbergin sanomisiin tavalla, joka herätti pohdinnan, kuinka paljon taustalla oli mentori Elon vaikutusta.

Kannattaa katsoa myös paikalla olevien viranhaltijoiden ilmeitä eri puheenvuorojen aikana. Niistäkin voi arvailla jotain eri esiintyjien rooleista ja joskus myös siitä, kuinka osuvasti puhuja onnistuu viestinsä välittämään.

Tuorein kokous maanantaina 25.2.2019 oli hyvä. Siellä nähtiin kaksi noin 46 sekuntia kestänyttä vaalipuhetta, joitakin tylsiä jorinoita ja paljon hyvää sanailua.

Pentti Keskisalon (sd.) ryöpsäyttämä opiskelijakeskustelu esimerkiksi oli yllättävän antoisa.

Kannattaa vilkaista YouTubesta. Kirjoitus on julkaistu karjalan Heili 6.3.19

Kirjoitettu 6.3.2019

Jussi Halla-ahon matkassa Pohjois-Karjalassa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kiersi viikonlopun vaalipiirissä. Hän keskittyi puheessaan pienten ja keskituloisten puolustamiseen eli oli heikompien asialla.

Perussuomalaiset on isänmaallinen ja kansallismielinen puolue. Julkisen vallan ensisijainen tehtävä on ajaa suomalaisten hyvinvointia ja puolustaa turvallisuutta.

Liian kunnianhimoiset ilmastotavoitteet johtavat siihen, että energian hinta nousee, asumisen hinta nousee ja liikkumisen hinta nousee. Kaikilla ei ole varaa ajaa sadan tonnin Teslalla, kuten Sipilällä. Halla-aho kysyikin: “Onko tarkoitus, että me muut ajamme tulevaisuudessa maakunnissa polkuautolla?”

On tärkeä huomioida, että työvoiman tarpeesta puhuttaessa sillä aina tarkoitetaan kehitysmaista tulevaa halpatyövoimaa. Tarkoitus on polkea palkkoja ja pitää ne alhaalla. EK esittikin että, humanitäärisesti maahan tulleille myönnettäisiin 70 prosentin palkkatuki eli palkanmaksu siirrettäisiin pääosin veronmaksajien vastuulle. Emme kannata tätä.

Huono maahanmuuttopolitiikka rasittaa julkista taloutta ja sosiaaliturvajärjestelmää. Seurauksia ovat korkeammat verot, rapautuvat palvelut, kalliimmat asunnot, eriytyvät asuinalueet ja koulut ja matalammat palkat.

Asiat ovat vastakkain. Kansa päättää, mitä haluaa priorisoida. Kirjoitus on julkaistu Sanomalehti Karjalainen 4.3.19

Kirjoitettu 6.3.2019

Jussi Wihonen: Talouden pitoon tolkkua!

Äänestäjät tekevät arvovalintoja. Käytetäänkö täysin turhaan ja epäonnistuneeseen “kotouttamiseen” yli 200 miljoonaa vuodessa, mutta vanhusten hoitoon raha ei riitä? Vastaanottokeskustoimintoihin uppoaa 150 miljoonaa vuodessa, vaikka kriisin piti olla ohi. Samaan aikaa homekoulut odottavat ratkaisuja.

Suomi elää velaksi ja velkaantuu tänä vuonna lisää. Pitkällä tähtäimellä näin ei voi jatkaa. Jo nyt velanhoitokulut ovat pois tavallisen suomalaisen arjesta, hyvinvoinnista. Julkisen vallan ensisijainen tehtävä on puolustaa Suomen ja suomalaisten etuja.

On epäoikeudenmukaista, kun koko ikänsä töitä tehnyt vanhus ei tule eläkkeellään toimeen, mutta osa maahanmuuttajista voi elää mukavasti sosiaaliturvamme ja muun suomalaisen hyvinvoinnin varassa. Rahan kylväminen maahanmuuttoon heikentää huoltosuhdetta ja panee viattomat kärsimään. Siihen on saatava muutos.

Sähkövero voidaan laskea minimiin, kuten Saksassa, mikä lisää ihmisten ostovoimaa ja helpottaa arkipäivän asioita. Enemmistö suomalaisista ei halua osallistua ilmastotalkoisiin enemmällä kuin satasella. Ilmastopolitiikan moraaliposeeraus ja kansalaisten syyllistäminen on lopetettava.

Kotitalouksille ei voi asettaa nykyistä suurempaa taakkaa, vaan asumisen, elämisen ja liikkumisen kuluja tulee pyrkiä vähentämään. Se edellyttää vain poliittista tahtoa. Krjoitus on julkaistu Sanomalehti Karjalainen 1.3.19

Kirjoitettu 20.2.2019

Jussi Wihonen: Kansallinen etu ja sisäinen oikeudenmukaisuus

Vaalit lähestyy, ja nekin jotka ei ole mukana politiikassa, pyrkivät vaikuttamaan piilovaikuttamisen keinoin, kuten Ilosaarirockin vastaava tuottaja, maalittaessaan PS-nuorten puheenjohtajan.

He voivat kamppailla keskenään, mutta oikaisen pahimmat virheet. Emme halua vaaliohjelmassamme heikentää maahanmuuttajien oikeuksia. Se on ihan eri asia, kuin pyrkiä vähentämään haittamaahanmuuttoa, siis sitä että tänne tullaan matalapalkkaisiin töihin, ja kun sillä palkalla ei pärjää, veronmaksajat joutuvat huolehtimaan asunto- ja toimeentulotuesta.

Kun Joensuuhun tullaan vaikkapa Syyriasta kiintiöpakolaiseksi, siitä päivästä kun saapuu, on joensuulainen, ei pakolainen. Ja kaikki samat oikeudet ja velvollisuudet. Se on sitä demokratiaa.

Meille perussuomalaisille Suomi on Suomi, ei Mogadishu tai Kabul. Kunnioitamme ja arvostamme Suomen kansainvälisyyttä, mutta se ei tarkoita sitä, että meidän suomalaisten tulee muuttua, muualta tulleiden ehdoilla, vaan täällä eletään, kuten Suomessa. Jokainen ymmärtää, että mikäli töihin ei saada tekijöitä Suomesta tai 500 miljoonan työtekijän EU-alueelta, mistä kuka hyvänsä voi tulla töihin, ilman lupaprosessia, sitten on haettava kauempaa osaavaa työvoimaa.

Suomi ei voi olla koko maailman globaali sosiaalitoimisto. Eikä asuinpaikka suomalaisen sosiaaliturvan varassa ole ihmisoikeus. Ruotsi on pelottava esimerkki mihin epäonnistuminen maahanmuuttopolitiikassa voi johtaa. Perussuomalaiset eivät halua toistaa samoja virheitä.

Todellakin, äänestäjillä on valta, haluaako he lopettaa tämän holtittomuuden, joka heikentää kansallista turvallisuutta. Itse haluan jättää tämän maan lapsilleni turvallisena paikkana elää ja asua…

Kirjoitus on julkaistu Karjalan Heili 20.2.19

Kirjoitettu 7.2.2019

Jussi Wihonen: Kotihoidon kulttuurin muutos?

Kansanedustaja Mäkisalo-Ropponen ehdottaa 6.2 kirjoituksessaan “Kotihoidon kulttuurin muutosta”. Keskeisimpänä kuntouttavan työn lisääminen. Kaikista hänen esittämistään toimista on helppo olla yhtä mieltä.

Arkitodellisuus ja uutiset ovat kovin kaukana näistä. Hoitajat käyvät antamassa lääkkeet, tarkistavat hoidettavan tilan, ja matka jatkuu seuraavaan paikkaan. Saan jatkuvasti viestiä hoidettavilta tai heidän läheisiltään, että tunteja on vähennetty, siis palvelua.

Nyt kun mennään vaaleihin, politiikan kirjoittamaton sääntö on, että samassa kun esitetään palvelutarpeen laajennuksia esitetään rahoitus. Millä nämä kustannetaan? Kuka maksaa? Kirjoitin aiemmin, että meillä näistä vastaa Siun sote. Joko omana toimintana tai sitten kilpailutetaan ja ostetaan yksityisiltä palveluntarjoajilta.

On vastuutonta esittää uusia palveluja, mikäli ei esitä rahoitusta. Mistä tulee lisää rahaa Siun sotelle? Mikäli uusia lisäpalveluja avataan, maksaja on kaikissa tapauksessa Sinä ja minä eli veronmaksaja. Ei ole valtion kassaa, se on tyhjä. Halua ja tahtoa huolehtia niistä, jotka ovat nykyisen yhteiskuntamme vaurauden luoneet, varmaan löytyy.

Päätoimittaja Pasi Koivumaa analysoi viiltävästi 6.2 kolumnissaan tarjontaa: “Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista”. Tässä kyse oli nykyisestä pääministeripuolueesta. Keskustelu on aina hyvästä, mutta päättäjien tulee esittää rahoitus samassa paketissa. Se on kuluttajansuojaa.

Jussi Wihonen (ps.), Joensuu (julkaistu 7.2.)

Kirjoitettu 7.2.2019

Jussi Wihonen: Heikommista pidettävä huolta

Meidän Perussuomalaisten mukaan tehtävämme on pitää huolta suomalaisista ja lisätä kansallista yhteenkuuluvuutta. Valtion tulee taata, että Suomessa pärjää omalla työnteolla, ahkeruudesta palkitaan ja menestys sallitaan. Meidän mielestämme vaurastumisen on oltava mahdollista normaalilla työnteolla.

Mielestämme oleellista on painottaa perusasioihin panostamista ja eräänlaista terveen järjen talouspolitiikkaa. Meidän tulee pitää huolta suomalaisista heikoimmista ja pyrkiä lisäämään hyvinvointia.

Suomi ei voi vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen paikata jatkuvaa budjettialijäämää velanotolla. Perusasioihin keskittyminen tarkoittaa sitä, että ensisijaisiin kohteisiin jaetaan ensin – eli me priorisoimme. Maahanmuuttajien vuodesta toiseen jatkuva kotoutus ei esimerkiksi ole prioriteettimme.

Poliittisten ja taloudellisten etupiirien sijaan talouspolitiikan ytimessä on oltava Suomen ja suomalaisten etu. Suomen verotusta on kokonaisvaltaisesti uudistettava. Varsinkin korkeaa asumisen, energian ja liikenteen verotusta on leikattava ja kohtuullistettava keskituloisten palkkaverotusta.

Työllistymisessä tämän maan pien-, mikro- ja yksinyrittäjät ovat avainasemassa. Kasvuyrityksiä tarvitaan lisää, jotta Suomen ohueksi jäänyt keskikoon yrityssektori vahvistuisi.

Tarvitsemme tavallisen suomalaisen ostovoiman ja omistajuuden vahvistamista, sillä ilman ostovoimaisia kotitalouksia ja yrityksiä ei ole myöskään elinvoimaista taloutta ja hyvinvointia.

Meillä on varaa pitää heikommista huolta. Kirjoitus on julkaistu Sanomalehti Karjalainen 6.2

Kirjoitettu 7.2.2019

Jussi Wihonen: Siun sote järjestää hoivapalvelut

Merja Mäkisalo-Ropponen arvostelee Siun sotea “peiliin katsomisella”. Hän antaa harhaanjohtavan kuvan pienistä hoitoyhteisöistä, joita kaikki ihannoimme. Jotenkin tästä välittyy kuva ihanista maaseutujen kyläkaupoista, joissa tuore pulla tuoksui.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu on Pohjois-Karjalassa annettu kuntayhtymälle Siun sotelle. Valtuustoa johtaa Pentti Keskisalo (sd.). Pidän riman alituksena, arvostella Siun sotea, kun reilumpaa olisi arvostella, niitä ketkä olemme puolestamme valinneet päättämään.

Hoivapalvelut on pääomavaltaista liiketoimintaa. Siksi liiketoimintaa, kun meillä on valuvika tässä omassa Siun sotessa. Se ei rakenna kiinteistöjä, ne on kuntien vastuulla. Kunnat ovat joko kykenemättömiä tai haluttomia rakentamaan hoivakiinteistöjä, jotka maksavat miljoonia. Markkinat ovat muotoutuneet niin, että kunnat ottavat avosylin vastaan yksityisen hoivapalveluyrityksen, joka tarjoutuu rakentamaan laitoksen. Tuoreita esimerkkejä on muun muassa Outokummusta, Lieksasta ja Juuasta.

Joensuussa tämä linjaus on ollut jo vuosia. Kaupunki ei rakenna, mikäli markkinaehtoista tarjontaa on saatavissa.

Siun sote kun vastaa järjestämisestä voi tuottaa palvelun itse tai kilpailuttaa sen. Kun omia kiinteistöjä ei ole, käytetään niitä mitä on tarjolla. Saat mitä tilaat! Kirjoitus on julkaistu Sanomalehti Karjalainen 5.2.

Kirjoitettu 7.2.2019

Osmo Kokko: Ehdokkaat ja puolueet eläkeläisten asialla

Taas lähes kaikki ehdokkaat ja puolueet ovat eläkeläisten asialla. On joka vaaleissa puhuttu, että taitettu indeksi palautetaan, mikäli äänestät meitä. Sen laittoi alulle Paavo Lipposen hallitus vedoten valtion heikkoon taloustilanteeseen. Indeksin leikkauksen piti olla väliaikainen. Kun saadaan kertymään työeläkekassoihin riittävästi varoja suurten ikäluokkien eläkkeisiin, indeksi palautetaan takaisin. Nyt työeläkekassojen varanto on yli 200 miljardia, noin neljä kertaa suurempi kuin Suomen valtion vuosibudjetti.

Vuosikymmeniä jatkuneessa välivaiheessa leikkuri on kurittanut eläkeläisiä heidän ostovoimansa alentumisella. Työeläkeläisen euron ostovoima on merkittävästi alentunut siitä, mitä se oli hänen eläkkeelle jäädessään. Indeksin keksinyt silloinen valtiosihteeri Raimo Sailas (sd.) toteaa kuitenkin muistelmissaan, ettei työeläkeläisiltä leipä lopu, vaikka indeksi tuleekin.

Tämän hetken tilanteessa ei taitetulla indeksillä ole sitä merkitystä, mitä oli taka-aikana. Eläkeläisten suurin ongelma on korkea verotus, ja siksi ratkaisu tilanteeseen olisi ottaa verotuksessa käyttöön eläketulovähennys. Nyt käy usein niin, että indeksikorotuksen nostama siirtyy kiristyvänä verotuksena valtion kassaan ilman, että eläkeläisen todellinen ostovoima kohenisi.

Lisäksi osalle eläkeläisistä kaivattaisiin oikeudenmukaisuutta lääkekuluihin poistamalla lääke- ja hoitokatot.

Nämä toimet vievät valtion menoja jonkin verran, mutta vastaavasti eläkeläisten ostovoiman lisäys tuo takaisin menetykset.

Kirjoitettu 5.2.2019

Jussi Wihonen: Me puolustamme naisia ja lapsia!

Suomeen mahtuu useampia uutisia kerrallaan, mutta lehdet jättävät julkaisematta niitä, koska niiden tulee palvella bisnestä, ei kansaa. Meillä poliitikoilla on päinvastoin, palvelemme kansaa, välittämättä euroista. Uutisia seuraavat tietää, että uusimmat Oulun seksuaalirikosepäilyt tuli julki, torstaina, mutta Karjalaiselle ne on “mennyttä aikaa”. Meille ne on järkyttäviä uutisia.

Minusta on irvokasta vähätellä niitä uhreja, joita tulee vähän väliä lisää, ehkä turhaan. Vastuu on meillä, kaikilla. Erityisen irvokasta on yleistää, että Suomi on maailman turvallisimpia maita. Oli, mutta tilanne on muuttunut, ei ehkä Liperin maaseudulla, mutta suurissa kaupungeissa, mahdollisesti pysyvästi. Kyse on meille oudoista kulttuureista, joissa naisilla ei ole asemaa, johon täällä on totuttu. Minä puolustan heitä, ihan sydämestäni. Meillä on kolme tytärtä.

Pidän myös loukkauksena, maahanmuuttovastaisuuden leiman lyömistä otsaan. Olimme kampanjakiertueella lauantaina “Turkkilaistaustaisen” maahanmuuttajayrittäjän luona Uimaharjussa. Hänen kutsusta. Siis joensuulaisen, perheellä on kolme lasta. No media antaa sen kuvan todellisuudesta, minkä haluaa. Me kerromme totuuden.

Kirjoitus on julkaistu Sanomalehti Karjalainen 5.2 B5

Kirjoitettu 1.2.2019

Jussi Wihonen: Lieksasta mallia elinvoiman kehittämiseen

Lieksassa kaupunki on ottanut aktiivisen roolin Pielisen veneilyn kehittämiseen toteuttamalla kaupungin investointina Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kanssa polttoaineen jakelupisteen satamaan, myöhemmin myös Kolille ja Nurmeksen Bomballe.

Perussuomalaiset jätti 27.8. Joensuun valtuustossa vastaavan aloitteen otsikolla: “Saimaan järvimatkailun kehittäminen Joensuussa ”. Esitimme, että kaupunki voisi tuoda “Lieksan mallin Joensuuhun”. Vastauksessa asiaan suhtaudutaan myönteisesti: “Mikäli näiden täydennysten jälkeen polttoainejakeluverkosto koetaan vielä puutteelliseksi, on Joensuun kaupunki valmis selvittämään polttoaineenjakelupisteen sijaintia Uimaharjun Saimaan Satamat Oy:lle vuokratun satama-alueen yhteyteen.”

Tämä on ilahduttavaa kuulla.

Oikeasti kiitokset menevät Lieksan elinvoimajohtajalle, päättäjille ja PKO:lle, jotka ovat olleet hankkeen räätäleinä ja avanneet tämän tulpan ja mahdollistavat matkailuelinkeinon kehittymisen. Matkaa Hasanniemestä on Kolille 104 kilometriä ja Lieksaan 123 kilometriä. Ja lähin tankkauspiste on Uimaharjussa rannasta 1,1 kilometrin päässä.

Valtuuston kokouksessa Karelia Expertin toimitusjohtaja totesi, että: “Vesille tulijoita olisi matkailijoissa, mutta tarjonta puuttuu.” Ehkäpä tämä on nyt se ensiaskel, joka johtaa Saimaan järvimatkailun piristymiseen myös Joensuussa. Elinvoima vaatii investointeja. Kysyntää on.

Jussi Wihonen (ps.), Joensuu (julkaistu 30.1.2019) Sanomalehti Karjalainen

Lieksan Lehti 31.1 samasta teemasta.

Kirjoitettu 28.1.2019

Jussi Wihonen: ”Yksityisautoilu täytyy sallia nykyisillä autoilla”

Hesarin ilmastokirjeenvaihtaja: “Idea ilmasto gallupin teettämi­seen syntyi oikeastaan jo loka­kuussa. Silloin olin vielä HS:n Politiikan toimituksen esimies ja rakensin kysymyspatteristoa HS:n vaalikoneeseen”. Ensin tehtiin kysymykset, sitten tilattiin niitä tukeva tutkimus. Näppärää.

Selkeä enemmistö 70% on sitä mieltä että: “Suomen kannattaa toteuttaa hiilivähennyksensä Suomen ulkopuolella”. Myös teollisuus kannattaa päästövähennysten tekemistä siellä, missä se olisi tehokkainta ja halvinta. Tutkimuksen mukaan Perussuomalaisista 81% kannattaa tätä.

Koko kysely tulee asettaa kyseenalaiseksi, niin kaltoin se kohtelee maakuntia, harvaan asuttuja alueita, eikä voi välttyä ajatukselta että: “Suomi näyttää Helsingistä kovin erilaiselta.” Kerrassaan irvokkaita ovat kysymykset: “Lentoverosta, turpeen käytön kieltämisestä ja biopolttoaineiden edistämisestä”.

Johtopäätöksenä, siis faktana tarjotaan. “Suomen hallituksen pitäisi ottaa ykköstavoitteekseen ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen.” Varmaan ilmastonäkökulmasta, pitäisi mutta ainakaan torigallupissa, yksikään ei ole nähnyt tätä Suomen suurimpana ongelmana, vaikka kysymys on relevantti globaalisti.

Itse näen, että demareiden 750.000 sähköauton tavoite 2030 mennessä on vailla realiteetteja.

Yksityisautoilu on välttämättömyys maakunnassa ja täytyy sallia myös ihan näillä nykyisillä autoilla.

Kirjoitus on julkaistu Sanomalehti Karjalainen 24.1.2019

Kirjoitettu 18.1.2019

Jussi Wihonen: ” Kielteisen päätöksen saaneiden säilöönotto lisäisi turvallisuutta ”

”Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöönotto lisäisi turvallisuutta. Olemme ehdottaneet niitä jo aiemmin. Palautuskeskuksia. Oleskeluluvat tulisi myöntää määräaikaisena ja suojeluasema tulisi voida peruuttaa, jos tilanne lähtömaassa muuttuu.” Kirjoitus on julkaistu Sanomalehti Karjalainen 14.1.

Kirjoitettu 18.1.2019

Jussi Wihonen: ”Joensuuhun tarvitaan musiikkitalo ”

” Näen kuten Koivumaa, tämän nimenomaan elinvoimaa lisäävänä ja luovana hankkeena. Enkä joensuulaisena, vaan maakunnallisena. Tulee muistaa että Kuopiossa on ja tilaisuuksia ohjautuu sinne. Meillä on samat mahdollisuudet mutta yhteen hiileen puhaltamista vaaditaan.” Mainittakoon että: Esitys ei ole uusi vaan oli Perussuomalaisten kuntavaaliohjelmassa 2017. Kirjoitus on julkaistu: Sanomalehti Karjalainen 17.1

 

 

 

Kirjoitettu 9.1.2019

Tammimarkkinat 10.-11.1 uudella torilla – TULE !

Olemme mukana uudella uusitulla torilla – paikka 45. Tervetuloa tarinoimaan. Paikalla myös eduskuntavaaliehdokkaat: Osmo Kokko – Outi Mara ja Jussi Wihonen

Kirjoitettu 8.1.2019

Jussi Wihonen varapuheenjohtajaksi, Esa Härkönen sihteeriksi…

Joensuun Perussuomalaiset ry piti järjestäytymiskokouksen 6.1.2019 ohessa valinnat:

Kirjoitettu 29.10.2018

Joensuun Perussuomalaiset ry syyskokous valinnat 28.10.2018

2019

PUHEENJOHTAJA
Kari Surakka

HALLITUS
Varsinaiset jäsenet:
Jussi Wihonen
Sampsa Jääskeläinen
Eero Bogdanoff
Asseri Kinnunen
Juha-Matti Ryynänen
Esa Härkönen
Osmo Kokko
Eetu Tuovila

Henkilökohtaiset varajäsenet:
Veijo Oinonen
Jouni Hyökki
Teemu Arponen
Visa Redsven
Matti Leskinen
Juha Jalkanen
Jarno Lähteenmäki
Touko Kivi

 

Kirjoitettu 25.4.2018

Ilmaista pysäköintitilaa Joensuun keskustaan kesäksi

Kirjoitettu 4.4.2018

Jussi Wihonen kirjoittaa: ”Nuorille ja kielitaidottomille työmahdollisuus tarjolla”

Kirjoitettu 26.3.2018

Kuntalaiskortti Joensuuhun?

Valtuustoryhmä esittää edullista linja-autokorttia kuntaliikenteeseen. Seurataan tilannetta.

Kirjoitettu 25.3.2018

Tilaa nide piirin kirjastosta

 

Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piiritoimistolta jäsenet voivat tilata luettavaa.

 

Kirjoitettu 10.3.2018

Tule mukaan ehdokkaaksi maakuntavaaleihin 2018

Perussuomalaiset toimivat kuntien ja kaupunkien valtuustoissa tavallisen ihmisen ja veronmaksajan asialla. Perussuomalaiset tarkastelevat sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksiä kunkin peruskunnan tarpeiden, eri väestöryhmien näkökulmista ja eri palvelujen käyttäjäryhmien näkökulmista. Julkisen sektorin päätöksenteon laillisuuskysymykset ovat myös meille tärkeitä. Haluamme valvoa erityisesti sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelujen laadun, saatavuuden ja saavutettavuuden toteutumista koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueella.

Tule tekemään tätä tärkeää edunvalvontatyötä perusterveydenhuollon, vanhustenhuollon, sosiaalipalvelujen, erityishuoltopalvelujen ja moninaisten tukipalvelujen toimivuuden ja laadun säilyttämiseksi korkealla tasolla maakunta- ja soteuudistuksessa.

Jos olet kiinnostunut maakuntavaaliehdokkuudesta, ota ensisijaisesti yhteys oman kotikuntasi tai alueesi Perussuomalaiset rp:n paikallisyhdistyksen puheenjohtajaan, sihteeriin tai vaaliasiamieheen.

Kari Surakka
Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piirin
maakuntavaalipäällikkö

 

Kirjoitettu 7.1.2018

Joensuun perussuomalaisten hallituksen järjestäytymiskokous 7.1.2018

Joensuun perussuomalaiset ry hallitus 2018

Puheenjohtaja: Kari Surakka

Varapuheenjohtaja: Jussi Wihonen

Taloudenhoitaja ja sihteeri: Visa Redsven

Hallituksen jäsenet:

Osmo Kokko, Eero Bogdanoff, Asseri Kinnunen, Sampsa Jääskeläinen, Outi Mara, Teemu Arponen ja Claudia Deleanu.

 

 

Kirjoitettu 30.10.2017

JOENSUUN PS-HALLITUS 2018

Joensuun perussuomalaiset ry:n syyskokous 15.10.2017 valitsi seuraavat henkilöt hallitukseen 2018

Puheenjohtaja: Kari Surakka

Hallituksen varsinaiset jäsenet:
Outi Mara, Eero Bogdanoff, Jussi Wihonen, Asseri Kinnunen, Sampsa Jääskeläinen, Osmo Kokko, Teemu Arponen ja Claudia Deleanu

Hallitus valitsee keskuudestaan järjestäytymiskokouksessa tammikuussa 2018 sihteerin, taloudenhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt

Kirjoitettu 21.6.2017

JOENSUUN PERUSSUOMALAISET TIEDOTTAA

Joensuun perussuomalaiset jatkavat toimintaansa puolueohjelman 2015 mukaisesti ja toimintamme jatkuu ennallaan.

Kirjoitettu 31.3.2017

JOENSUUN PERUSSUOMALAISET KUNTAVAALIOHJELMA

ELINVOIMA
*Uutta työtä saatava.

*Kaupungin täytyy ottaa aktiivisempi ote uusien työpaikkojen luomiseen. KELA:n liki 9 miljoonan sakkomaksuista painopiste on siirrettävä työn tarjoamiseen.

*Uusia metsäbiotalouden toimijoita on haettava niin kotimaasta kuin Euroopasta, pitää muista että kauppa on kansainvälistä ja kilpailu globaalia.

Elinvoiman luomiseen pitää yritysyhteistyö ohella kytkeä niin yliopisto, ammattikorkeakoulu kuin PKKY, yhteistyökumppaniksi ja luoda kehitysalustoja heille.

*Vastustamme haittamaahanmuuttoa. Kiintiöpakolaisten määrä palautettava alkuperäiselle tasolle.

KAUPUNKIRAKENNE
*Perusasioista kuten, katujen aurauksen ja puistojen hoidon tasoa on nostettava, ei säästettävä.

*Uusien asuinalueiden infraan on panostettava, jotta tonttitarjontaa pystytään lisäämään kysyntää vastaavasti.

*Täydennysrakentamisessa puistot ja lähimetsät tulee säilyttää asukkailla sekä tonttitehokkuutta
lisättävä purettavissa kohteissa, että lisäkapasiteettia saadaan riittävästi.

*Pyöräilyn kehittämistä kannatamme, mutta se ei voi tapahtua yksityisautoilun kieltämisellä ja maantasopysäköinnistä luopumalla.

*Keskustassa asioinnin helpottamiseksi esitämme ilmaista tunnin asiointipysäköintiä keskustan alueella

HYVINVOINTI
*Vanhusten määrä kasvaa voimakkaasti. Ikäihmisille on tarjottava palveluita omilla asuinalueillaan.

Senioripiha-konseptia on monistettava Noljakkaan, Rantakylään, Karsikkoon ja Linnunlahdelle sekä Kanervalaan.

*Leikkipuistoista on suunniteltava monitoimipuistoja niin, että niitä voi käyttää sekä lapset että ikäihmiset.

*Koulujen minimituntimäärästä on päästävä ylöspäin. Laadukas opetus on varmistettava, riittävällä avustajien määrällä ja ryhmäkokojen pienentämisellä. Digitaaliset oppimisympäristöt on saatava tehokkaampaan käyttöön.

*Suunnitellut koulu- ja päiväkotihankkeet on toteutettava heti. Maahanmuuttajalapsilla tulee olla oikeus osallistua varhaiskasvatukseen huolimatta siitä, ovatko vanhemmat työelämässä.

*Kuntalaisten osallistumista päätöksentekoon, tulee tukea lisäämällä tiedotusta, helpottamalla osallistumista, järjestämällä asukastilaisuuksia jatkuvasti ja ennen kaikkea ottamalla asukkaiden mielipiteet huomioon jo valmistelussa.

Laittomasti maassa oleskelevien osalta on noudatettava lakia ja asetuksia. Viranomaisten tulee ohjata heidät palautuskeskuksiin.

SIVISTYS JA KULTTUURI
*Keskustelut musiikkitalosta Joensuuhun on aloitettava

* Lasten ja nuorten liikuntaharrastuspaikkoihin on investoitava sekä pyrittävä saamaan heille tarkoitettuja suuria kansallisia liikuntatapahtumia.

* Nuorten uudet markkinavoimaiset kulttuurit on huomioitava paremmin. On pyrittävä saamaan kansainvälisiä pelitapahtumia Joensuun Areenaan kesäisin.

Kirjoitettu 11.3.2017

JOENSUUN PERUSSUOMALAISIA PEUKALONJÄLKIÄ 2013-2016

Valtuustokysymykset

1. Hankintojen kilpailuttaminen kuntien ja maakunnan etu huomioiden?
2. Pakolaisista aiheutuvat seuraamukset ja kustannukset kaupungille?
3. Kaava-alueen puistometsien suojaaminen liialliselta rakentamiselta?
4. Jätesopimuksen epäedullisuus kaupunkilaisille?
5. Seksuaalirikosten (+ 225%) ennaltaehkäisy Joensuussa?

Valtuustoaloitteet
* Nuorten kesätyöhön verratta talvityön mahdollisuus
* Omaishoitajapäivät tehostettuun palveluasumiseen
* Puutalokorttelin nimeäminen (yrittäjien toivomuksesta)
* Saimaan järvilohen kasvuolosuhteiden parantaminen Utran kanavalla
* Kaupungin kokoinen liikuntatapahtuma (Joen Yöhön verrattava)
* Ennaltaehkäisevän tuen palveluseteli lapsiperheille (kotiapuun)
* Maahanmuutosta ja pakolaisista aiheutuvien toimien resurssinseuranta
* Joensuun suurimman yleisötapahtuman syntyhistorian esilletuominen Ilosaaressa
* Pyöräilyreiteille infotauluja kaupunginosien historiasta
* Linja-autojen hinnoittelun alueellinen tasa-arvoisuus
* Etsivän nuorisotyön tila Joensuussa
* Ennaltaehkäisevään työhön seniorien liikuntaneuvoja tai koordinaattori
* Nuorille parkourpuisto Joensuuhun (liikuntamuoto vähävaraisille)

Muuta erityistä vaikuttavuutta
* Nuorisotyöntekijöiden toimien vakinaistaminen (3 toimea)
* Yksityisten rantojen turvaaminen kaavoitukselta yleiseen käyttöön
* Työttömyyden muutoksiin reagoiminen

Kirjoitettu 26.2.2017

KUNNALLISVAALITAPAHTUMIA

Ennakkotietotona, Joensuun perussuomalaiset järjestää tai osallistuu mm. seuraaviin tapahtumiin:

– Areena suurmarkkinat, Joensuussa 18.–18.3.2017
– Soppatykki kävelykadulla, Joensuussa 25.3.2017
– Soppatykki kävelykadulla, Joensuussa 1.4.2017
– Soppatykki kävelykadulla, Joensuussa 8.4.2017
– Kristittyjen hyvä uutinen tapahtumassa Kanervala-talolla, Joensuussa 2.3.2017
– Hammaslahden SEO 25.3.2017 KLO 12-14
– Keskustan Sokoksen käytävällä 26.3.2017
– Prisman käytävällä, Joensuussa 7.4.2017

Tapahtumissa tavattavissa kunnallisvaaliehdokkaita, ym. luottamustoimihenkilöitä, sekä kansanedustajia.

Tapahtumista tiedotetaan tarkemmin kun niiden ajankohta lähestyy.

Kirjoitettu 13.1.2017

Joensuun perussuomalaisten järjestäytymiskokous 2017

Joensuun perussuomalaisten järjestäytymiskokouksessa, 13.1.2017 valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi Outi Mara, sihteerin-ja taloudenhoitajan tehtävissä jatkaa Juhani Vuorela, samoin materiaalivastaavana yhdessä Sampsa Jääskeläisen kanssa.

Puheenjohtajaksi valittiin syyskokouksessa 2016 Kari Surakka.

Kirjoitettu 15.12.2016

Ryhdy kuntapäättäjäksi – tule PS:n ehdokkaaksi

Äänestäminen kuntavaaleissa on tärkeä tapa vaikuttaa oman kunnan asioihin mutta kaikkein tehokkainta on asettua itse ehdolle. Perussuomalaiset ovat juuri sinulle sopiva, tavallisten ihmisten puolue. Maalaisjärki ja asiakeskeisyys siivittävät paikallista politiikkaamme kuntalaisten ääntä kuunnellen vaalipäivänä 9.4.2017.

Me Perussuomalaisissa tiedämme, että asiat eivät muutu itsekseen, vaan niille täytyy tehdä jotain. Ehdokkailtamme ei vaadita erityistä politiikan osaamista, vaan asenne ratkaisee. Olemme jo saaneet ehdokkaiksi monenlaisia ihmisiä – naisia, miehiä, nuoria, perheellisiä, senioreita, opiskelijoita, työntekijöitä, virkamiehiä, johtajia, yrittäjiä jne. ja heistä jokainen tuo mukanaan oman asiantuntemuksensa.

Jos tunnistat itsessäsi kiinnostuksen yhteisten asioiden hoitamista kohtaan ja haluat oppia uutta, toivotamme sinut lämpimästi ehdokkaaksemme kevään 2017 vaaleihin.

Tutustu tästä ehdokasoppaaseemme.

Klikkaa tästä ilmoittautumaan ehdolle.

Jokainen ehdokas luo oman ehdokasesittelyn vaalisivustolle

Ehdokaspakettiin kuuluu, että jokainen ehdokas luot itse oman esittelysivun puolueen sivuilla olevaan ehdokasgalleriaan. Katso tästä hyvä esimerkkikokonaisuus ehdokasesittelysivusta.

Ehdokassivun luomista varten tarvitset PS-Tunnuksen eli rekisteröitymisen puolueen kotisivuille. Tämä on helppoa. Jos olet jo paikallisyhdistyksen hyväksymä ehdokas mutta sinulla ei ole omaa PS-Tunnusta, toimi seuraavasti:

  1. Rekisteröi tästä ensin oma PS-Tunnus, jos sinulla ei sitä ole jo käytössä ja
  2. ilmoittaudu tästä ehdolle netissä.
  3. Saat yhdistykseltä sähköpostia ehdokkuuden vahvistumisesta/rekisteröinnistä ehdokasgalleriaan.
  4. Täytä ehdokassopimus- ja ehdokassuostumus-lomakkeet omalle yhdistykselle.
  5. Täydennä ehdokasesittelyysi kuvat, ajatukset, teemat ja pyydä yhdistystäsi julkaisemaan esittelysivusi PS:n ehdokasgalleriaan.

Perussuomalaisten ehdokkaiden vaalisivusto on verkkopohjainen ehdokasgalleriamme, jossa esittelemme eri puolella Suomea ehdolla olevat kuntavaaliehdokkaamme. Sivustolta voi tutustua ehdokkaiden vaaliteemoihin ja katsoa ehdokkaan omista tapahtumailmoituksista, missä hän on tavattavissa. Lisäksi sivujen ehdokastietoja käytetään julisteiden ja vaalilehtien painatukseen.

Klikkaa tästä tutustumaan ehdokasgalleriaan.

Lisätietoja ehdokasgalleriasta, ota yhteyttä tuki@nullperussuomalaiset.fi tai puh. 040 661 6919.

Talvisin vaaliterveisin

PS-tukipalvelut

Jaana Vesterinen-Prähky
projektisuunnittelija

Kirjoitettu 24.10.2016

Joensuun perussuomalaisten hallitus 2017

Joensuun Perussuomalaiset ry on valinnut 22.10.2016 syyskokouksessaan uuden hallituksen. Hallituksen vuodelle 2017, puheenjohtajana jatkaa Kari Surakka. Hallituksen jäseninä toimivat: Sampsa Jääskeläinen, Outi Mara, Jussi Wihonen, Veijo Oinonen, Teemu Arponen, Vesa Julin, Matti Leskinen ja Juhani Vuorela.

Perussuomalaisten tavoitteena on seuraavissa kuntavaaleissa 10 valtuustopaikkaa. Tavoitteen pohjana on aktiivinen valtuusto- ja lautakuntatyöskentely, jota on toteutettu puoluerajat ylittävällä yhteistyöllä.

Tulevalla uudella valtuustonkaudella lasten ja perheiden palveluja on kehittävä edelleen ja huomioitava ikäihmisten sekä työttömien hyvinvointi.

Kirjoitettu 2.1.2016

Kunnallisvaalit 2017 tuletko ehdokkaaksi

Kunnallisvaalit pidetään keväällä 2017 ja nyt alkaa ehdokkaiden hankinta. Jokainen, kunnallisesta päätöksenteosta kiinnostunut yhdistyksemme jäsen on tervetullut ehdokkaaksi.

Tavoitteena on että syksyyn mennessä meillä on vähintään 50 ehdokasta kuntamme alueelta.

Ottakaa rohkeasti yhteyttä yhdistyksemme puheenjohtajaan, sihteeriin tai muihin hallituksemme jäseniin, niin kutsumme teidät piiritoimistolle keskustelemaan ehdokkuuden velvoitteista ja tavoitteista. Ehdokkaaksi ryhtyvän tulee antaa ehdokkaaksi kirjautuessaan valtakirja puolueveron veloittamiseksi mahdollisten luottamustoimien kokouspalkkioista, mikäli tulee valituksi johonkin luottamustehtävään.

Joensuun ps-hallitus 2016

Kirjoitettu 1.11.2015

Joensuun perussuomalaiset ry:n hallitus vuodelle 2016

Hallituksen kokous 10.1.2016 valitsi hallituksen toimihenkilöt kuluvalle kaudelle

Hallitus 2016

puheenjohtajana jatkaa Kari Surakka

Eero Bogdanoff: varapuheenjohtaja

Juhani Vuorela: sihteeri/taloudenhoitaja

hallituksen muut jäsenet:

Jussi Wihonen

Teemu Arponen

Päivi Varis

Matti Leskinen

Claudia Deleanu

Veijo Oinonen

Kirjoitettu 27.4.2015

JULKILAUSUMA 1.11.2015

Joensuun perussuomalaiset ry:n syyskokouksen 1.11.2015 julkilausuma korostaa

Joensuun perussuomalaiset ry tukee Joensuun kaupunkikeskuksen kehittämistä strategian mukaisesti. Alueellisten toimintakeskusten kehittämiseen on kiinnitettävä huomiota.

Siun soten jatkovalmisteluista tiedottamisen tulisi olla avointa kuntalaisille. Joensuu on investoimassa tulevaisuuden palveluihin merkittävästi koulujen, päiväkotien ja Siilaisen sairaalan muodossa.

Kunnallisten peruspalveluiden, kuten joukkoliikenne, tulee olla taloudellista, toiminta- ja kilpailukykyistä.