Luottamushenkilöiden tiedonsaantioikeuden toteutumisen helpottaminen

Joensuun Perussuomalaisen valtuustoryhmä jätti 16.8.2021 valtuuston puheenjohtalle valtuustoaloitteen luottamushenkilöiden tiedonsaantioikeuden toteutumisen helpottamisesta.

Perussuomalaisten Joensuun valtuustoryhmä on jättänyt 16.8.2021 valtuustoaloitteen, jossa kirjoitetaan, että luottamushenkilöillä on pääsy asiakirjoihin samalla tavalla kuin kenellä tahansa Joensuun julkisten verkkosivujen kautta.

Tietosuojasyistä mm. pöytäkirjojen näkyminen, on jouduttu rajoittamaan yhteen vuoteen. Kaikki laajempi tiedonhaku täytyy kierrättää kirjaamon kautta tietopyyntöinä.

Olisi huomattavasti käytännöllisempää, jos valtuutetuilla olisi suoraan pääsy asianhallintajärjestelmään sekä lukuoikeus niihin asiakirjoihin, jotka ovat luottamustehtävän hoitamisen kanalta olennaista. Konkreettisena esimerkkinä hyötyä tästä olisi esimerkiksi valtuustoaloitteiden valmistelutyössä.

Asianhallintajärjestelmään on kirjattu kaikki tehdyt aloitteet, jolloin luottamushenkilö voisi käydä etsimässä ja selaamassa vanhoja aloitteita itse. Näin helpotettaisi samalla virkahenkilöiden työtaakkaa.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa