Jussi Wihonen: Heikommista pidettävä huolta

Meidän Perussuomalaisten mukaan tehtävämme on pitää huolta suomalaisista ja lisätä kansallista yhteenkuuluvuutta. Valtion tulee taata, että Suomessa pärjää omalla työnteolla, ahkeruudesta palkitaan ja menestys sallitaan. Meidän mielestämme vaurastumisen on oltava mahdollista normaalilla työnteolla.

Mielestämme oleellista on painottaa perusasioihin panostamista ja eräänlaista terveen järjen talouspolitiikkaa. Meidän tulee pitää huolta suomalaisista heikoimmista ja pyrkiä lisäämään hyvinvointia.

Suomi ei voi vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen paikata jatkuvaa budjettialijäämää velanotolla. Perusasioihin keskittyminen tarkoittaa sitä, että ensisijaisiin kohteisiin jaetaan ensin – eli me priorisoimme. Maahanmuuttajien vuodesta toiseen jatkuva kotoutus ei esimerkiksi ole prioriteettimme.

Poliittisten ja taloudellisten etupiirien sijaan talouspolitiikan ytimessä on oltava Suomen ja suomalaisten etu. Suomen verotusta on kokonaisvaltaisesti uudistettava. Varsinkin korkeaa asumisen, energian ja liikenteen verotusta on leikattava ja kohtuullistettava keskituloisten palkkaverotusta.

Työllistymisessä tämän maan pien-, mikro- ja yksinyrittäjät ovat avainasemassa. Kasvuyrityksiä tarvitaan lisää, jotta Suomen ohueksi jäänyt keskikoon yrityssektori vahvistuisi.

Tarvitsemme tavallisen suomalaisen ostovoiman ja omistajuuden vahvistamista, sillä ilman ostovoimaisia kotitalouksia ja yrityksiä ei ole myöskään elinvoimaista taloutta ja hyvinvointia.

Meillä on varaa pitää heikommista huolta. Kirjoitus on julkaistu Sanomalehti Karjalainen 6.2

Kirjoitettu 7.2.2019

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa